Več za vas

· brezplačen WiFi povsod v hotelu, tudi v sobah in na bazenih
· prost vstop v bazenski kompleks
· brezplačna uporaba kopalnega plašča in copat
· brezplačno pitje termalne vode iz Amalijenega vrelca
· brezplačno hotelsko zunanje parkirišče (garaža z doplačilom)

Več za vas

· brezplačen WiFi povsod v hotelu, tudi v sobah in na bazenih
· prost vstop v bazenski kompleks
· brezplačna uporaba kopalnega plašča in copat
· brezplačno pitje termalne vode iz Amalijenega vrelca
· brezplačno hotelsko zunanje parkirišče (garaža z doplačilom)

Iz zapiskov Sončkovega ambasadorja

Večno mlade nimfe
Več kot 2000 let tradicije, ki sega v rimske čase, so najbrž že davno prej obudile nimfe, ki so še pred Rimljani živele v tukajšnjih vrelcih in ostale večno mlade. So tukaj še danes?

S tokom zdravja
Termalna voda je ena najbolj zdravilnih pri nas. Za kosti, kožo, dihala, želodec. In za dušo, mir v srcu, lepoto v očeh, nasmeh. Trije med seboj povezani hoteli tvorijo oazo miru.

V harmoniji
Bazeni v rimskem stilu so uglašeni z vsemi, ki so prišli nabirat mir. Ni toboganov in bučne glasbe iz zvočnikov. Mir iz gozda se je preselil v hotele.

BLIŽNJI PARK SILI K NEBU Z ORJAŠKIMI SEKVOJAMI. SPREHOD MED EKSOTIČNIMI RASTLINAMI Z VSEGA SVETA POMIRJA.

Opis

Hotelski kompleks, ki obsega hotele Rimski dvor, Sofijin dvor in Zdraviliški dvor, leži ob gozdu, v osrčju Rimskih Toplic in ima lep pogled na Savinjo.

Okolica ponuja veliko zanimivih izletov (Celje z gradom, Celjska koča, Aškerčevina, Rudarski muzej Velenje …). Tudi Rimske Toplice imajo bogato zgodovino, predvsem kot zdraviliški kraj. V preteklosti so se tukaj zdravili in počitnikovali Vuk Karadžić, cesar Ferdinand, nadvojvoda Janez, princesa Viktorija, Napoleonova sestra, princesa Murat in številni drugi.

Predajte se užitkom v zdravilni vodi iz globin Amalijinega in Rimskega vrelca – tukajšnja akrotermalna voda naj bi bila ena najbogatejših v Sloveniji. V wellness centru uživajte v slogu starih Rimljanov, saj so bazeni zasnovani po vzoru rimskih kopališč. Svoj notranji mir lahko najdete v popolnoma prenovljenem Svetu savn Varinia s še bolj bogato ponudbo, po savnanju pa se predajte še pilingu, knajpanju, starodavnim kopelim in programom za nego telesa.

V centralnem hotelu Rimski dvor je 68 sodobno opremljenih sob in suit. V skupnih prostorih in v hotelskih sobah vas bodo spremljali latinski izreki. Le kaj vam govori napis nad vašim vzglavjem? Je bil res izbran naključno? V klimatiziranih sobah je LCD TV, minibar in brezplačen WiFi. Imajo pa tudi nekaj ekskluzivnih suit, opremljenih s savnami, masažnimi kadmi in okroglimi posteljami.

V Restavraciji cesarja Ferdinanda boste deležni bogate ponudbe samopostrežnega bifeja. Če vam čez dan ponagaja lahkota, obiščite À la carte restavracijo Sofija, kjer vam bodo ponudili lokalne dobrote, za nameček pa si v Kavarni princese Viktorije privoščite odlične sladice izpod rok slaščičarskih mojstrov.

Bazeni in wellness

Za vodne užitke je na voljo 450 m² vodnih površin v stilu izvirnih rimskih kopališč: notranji bazen (32 °C), 4 notranji masažni bazeni (34 °C), zunanji panoramski bazen (32 °C), 3 zunanji masažni bazeni (34 °C) – vsi so odprti celo leto.

Wellness center Amalija obsega Deželo savn Varinia (finska, turška, infrardeča, solna, bio - zeliščna savna in notranji hladni ter notranji masažni bazen s termalno vodo), fitnes center, Beauty Salon in kopeli vodnih nimf (starodavne kopeli).

Sobe

  Koristne informacije

  Prijava: po 14h (javiti pozen prihod), odjava: do 11h.
  Kartice: Mastercard, Visa, Diners Club, Maestro.
  Prednosti: pitje termalne vode iz Amalijevega dvorca; pestra ponudba rekreativnih, sprostitvenih in družabnih animacijskih vsebin. Rekreativne skupinske vadbe za telesno zdravje in energijsko revitalizacijo (joga, Indian Balance, Thi Chi, zumba), pohodne in sprehajalne poti, namizni tenis, fitnes. Možnost menjave večerje za kosilo (s predhodno najavo). Pohodne in sprehajalne poti, namizni tenis, fitnes, pester animacijski program. Hotel je delno prilagojen invalidom.
  Z doplačilom: kosilo, otroška posteljica: 8 €/dan (na povpraševanje), savna (2 x dnevno vstop): med tednom 13 €, sobota in nedelja 15 €; garaža: 5 €/dan (do 1.12.2022), 8 €/dan (od 1.12.2022), romantična večerja v à la carte restavraciji Sofija; najem koles.
  Omejitve: psi niso dovoljeni. Hotel nima sob za invalide. Število parkirnih mest na zunanjem parkirišču je omejeno. Centralni bazenski kompleks (4. nadstropje hotela Rimski Dvor) bo v terminih od 29.5.-2.6.2023 in 18.9.-22.9.2023 zaprt, zaradi vzdrževalnih del. Kopanje bo možno v bazenu, ki se nahaja v 3. nadstropju hotela Rimski Dvor, dežela savn Varinia bo obratovala nemoteno.

  Taksa in prijava


  PLAČILO PRI RECEPCIJI: turistična taksa 2,50 €/osebo na dan (otroci:-100% do 7 let, -50% 7-18 let) + enkratna prijava 3 €/osebo na bivanje (otroci: -100% do 14 let).

  Vreme danes

  Temperatura zraka: ° C

  Napoved za prihodnje dni

  Hotel Rimski dvor

  Spletnih ponudb z izbranimi kriteriji žal ni na voljo.

  Prosimo, da za nadaljevanje iskanja

  KLIKNETE TUKAJ!

  Urnik poslovalnice

  od PONEDELJKA do PETKA
  od 9:00 - 17:00
  SOBOTA, NEDELJA in PRAZNIKI - zaprto


  https://www.facebook.com/agencijatarol
  INFORMACIJE
  05 368 14 10
  info@tarol.si
  Banner-za-agencije

   

   NAŠA PONUDBA    Mediteran    Jadran    Izleti    Križarjenja    Rent a car   

  © Turistična agencija Tarol - Vse pravice pridržane | Tarol d.o.o., Tovarniška cesta 4 A, 5270 Ajdovščina
  Powered by TALLweb-digitalHOUSE

  comicsnake.com